Hem » Spalock & termolock

Spalock & termolock

Lock för de flesta spabad. Vi har både fyrkantiga och runda spalock av hög kvalitet och med bra isolering. Byt ut ditt gamla spalock och köp ett som sluter tätt och behåller värmen i spabadet, till en lägre kostnad.
Filter Laddar...
Typ av lock: (Lock)
Bredd: (cm)  
Längd: (cm)  
Radie på spalock: (cm)  

Att köpa ett spa utan ett lock till spabadet är en dålig affär! Det är nämligen på vattenytan som karet förlorar mest värme och därmed ström. De flesta som har ett spabad eller en bubbelpool vill använda denna året runt, även på vintern. Ditt spabadslock kommer med anda ord få utstå många olika påfrestningar från vädret och stora temperaturskillnader. Det är därför det är viktigt att du köper ett spalock av hög kvalité.

Varför ska man ha ett lock till spa?

Ett lock till bubbelpool eller spa är ett tjockt thermolock som hjälper till att hålla kvar värmen, skydda spabadet och att stänga kylan ute. Spalock består av isolering med ett kraftigt vinylöverdrag som är tillverkade för att stå emot i vårat nordiska klimat. Det minskar värmeförlusten och därmed energiförbrukningen.Vinylöverdraget är tillverkat för att klara marina miljöer och sol, vind, regn och snö är inga problem! De flesta lock till spabad är utrustade med praktiska handtag, som gör hanteringen lättare. I kanterna sitter det fastsättningsremmar som tillåter dig att låsa fast ditt spalock runt karet. Detta är inte endast för att locket ska hålla tätt och därmed bli mer energisnålt. Detta ökar även säkerhet för att någon skulle ramla ner i badet om spabadslocket skulle glida av, exempelvis ett barn.

Köpa nytt lock till spabad

Det första du behöver göra innan du köper ett nytt lock till ditt spabad är att mäta ditt spa, för att veta vilken storlek du behöver på locket. Ett spalock finns att köpa i olika former: runt spalock, kvadratiskt spalock, rektangulärt spalock eller så kan man måttbeställa spalock. Du ska mäta yttermåtten på ditt kar, längden och bredden. På ett cirkulärt spabadslock är det diametern som du mäter. Med fördel så kan ditt lock till spabadet vara lite större än själva badet, ett par centimeter. Det gör hanteringen att lägga spa locket på plats lite lättare.

Radien Radien

Förenkla hanteringen av spalocket med en locklyft

Hur mycket väger ett spalock? Ett thermolock till spabad eller bubbelpool väger mellan 15-25 kilo, så det kan vara svårt att hantera om du är ensam. Med en locklyft kommer hanteringen av ditt spalock bli betydligt lättare. Det har ingen betydelse för vad du har för form på ditt spacovers, en lockfyft till spa passar alla lock, runt spalock som fyrkantigt spalock. Förutom att du får hjälp med att lyfta ditt lock, så hjälper även locklyftaren till att förlänga livstiden på ditt spabadslock. Slitaget med att flytta locket och även att förvara det i en hållare istället för att dra det mot marken spar mycket på materialet. Med en locklyftare blir allt lättare och det blir roligare att bada!

Kan man laga spalock?

Är olyckan framme och ditt lock till bubbelpoolen går sönder i vinylen så kan man laga detta med en speciell tejp. Har du däremot problem med att det samlas vatten ovanpå spalocket så kan det vara värre. Det kan innebära att den U-balk i stål som finns inuti spabadslock har blivit böjd eller i värsta fall gått av. I detta fall får du dessvärre köpa ett nytt lock till ditt spabad. Andra problem som du kan drabbas av är att thermolocket blir vattenfyllt eller illaluktande. Detta beror oftast på att det har gått hål i fuktspärren som ska skydda spalocket. Även fast ett spalock runt eller kvadratiskt skulle klara att ett barn eller något annat tungt föremål skulle stå på det, så är det inte att rekommendera.

Köp ditt spalock på Filters4spa

Tack vare spalocket behåller ditt spabad värmen och det blir behagligt och skönt att bada i det, oavsett när på året du vill ta ett dopp. På Filters4spa kan du köpa spalock 220x220 som är en vanlig storlek till ett kvadratiskt spabad. Men i vårt breda sortiment hittar du även spalock som är runt och flera andra vanliga storlekar på lock för spadad. Vi har lock för spabad av hög kvalité – till ett billigt pris!