Hem » Spakemi

Några produkter från Spakemi

Filters4spas.se har ett stort utbud av kemikalier till pool och spabad. Här hittar du all kemi du behöver för desinfektion, rengöring och justering.

Spakemikalier och poolkemikalier

Att ha en egen pool eller ett spabad i trädgården är en lyx som många inte skulle tacka nej till. Men att ha en bassäng i trädgården innebär inte bara njutning, lek och bad, det är också viktigt att du sköter om det på rätt sätt. Det finns en uppsjö olika produkter inom skötsel av pool och spa-bad, däribland poolkemikalier och spakemikalier. De flesta produkter här kan du använda oavsett om du har en stor pool eller en liten badtunna, det viktiga är att du anpassar mängden medel till den mängd badvatten du har. Poolkemi används oftast i större kvantiteter och finns doserade i större tabletter, då en pool innehåller en större mängd vatten. Spakemi är anpassat för en mindre mängd vatten och kommer därmed doserat i mindre tabletter. Dessutom har en spa-anläggning en annan teknik, som kräver vissa spakemikalier som inte en pool behöver. Ett enkelt sätt att minska användandet av kemikaler är att tvätta sig innan man kliver ner i badet. En utedusch är därför en god investering för alla som har möjlighet att installera en.

Olika utföranden på spa- och poolkemikalier

Tabletter, puckar, granulat eller flytande, vad är egentligen skillnaden? Skillnaden här ligger i hur kemikalier är portionerad och hur du ska placera den i badvattnet. Är det ett flytande poolkemi, exempelvis algmedel, så kan du hälla detta direkt i badvattnet. Granulat betyder att det är pulver eller små flingor som du kan kasta ut över vattenytan. Dock ska du vara mycket försiktig när du exempelvis kastar ut poolkemikalier. Blåser det starkt kan du få detta i ögonen och då kan det bli alvarliga skador. Granulat är ett vanligt förhållande på både spakemi och poolkemi, då det fort upptas av badvattnet. En annan vanlig dosering är tabletter eller puckar, då handlar det i de flesta fall om 20 eller 200 gram. Poolkemikalier i puckar fungerar långsiktigt och utsöndras sakta. Därför ska dessa placeras i bräddavloppet eller i en doseringsflottör. Skulle poolkemi i tablettform placeras direkt på bottenduken så finns det risk för att denna kommer att missfärgas och i värsta fall skadas.

Vilka poolkemikalier behövs?

Vilka poolkemikalier du behöver beror på hur lång din badsäsong kommer att vara och hur ofta du vill byta vatten. I takt med att du badar i poolen eller bubblar i spa-badet så förorenas vattnet. Det är därför viktigt att du underhåller det med rätt kamikalier, för att varken du eller utrustningen ska ta skada. Vanliga poolkemikalier är chockklor och klortabletter, pH medel samt algmedel. Oavsett om det är ett spabad eller en pool som står i din trädgård så kommer även kemikalier för rengöring att behövas.

Poolkemikalier utan klor

Många poolkemikalier är beroende av varandra, värdena måste vara i balans för att du ska få ut maximalt av dina kemikalierna för badvatten. Det viktigaste spa- och poolkemikaliet som du ska hålla ordning på är vattnets pH-värde. Ligger inte detta på rätt nivå så kommer heller inte ditt klorvärde ligga rätt. Vill du exempelvis använda att klorfritt alternativ, en klorfri desinfektion så är det viktigt att kompletterar med ett algmedel, då detta endast innehåller aktivt syre. Använder du poolkemi som inte innehåller klor så behöver du även se till att du använder en vattenanalys som mäter detta värdet. Oavsett vilken säsong det gäller så hittar du alltid spakemikalier och poolkemikalier på Filter4spas! Beställ enkelt den spakemi och de kemikalier för pool du behöver för att skydda dig själv och din bassäng på webben.