Hem » Poolkemi » Algmedel

Algmedel

Algmedel gör precis det du tror, det håller badvattnet fritt från alger.

Köp algmedel till pool och spabad

Visst är det en fröjd att kasta sig ner i poolen och ett både svalkande och kristallklart vatten, men det förutsätter en noggrann skötsel av poolen samt rengöring av dess vatten. Slarvar du med att exempelvis desinficera bassängens vatten och kontinuerligt tillsätta algmedel så har du snart en grön pool. Ett algmedel hjälper till att hålla din pool eller spabad fri från alger och ser till att vattnet håller sig rent och klart.

Varför ska jag ha algmedel i min pool?

Precis som du hör på namnet så förebygger ett algmedel uppkomsten av alger i vattnet, det innebär att algmedel förebygger att du får en algblomning i poolen. Alger är det som utgör grunden för bakterier, därför är det viktigt att bekämpa alger i såväl spa som pool. Har olyckan redan skett, att du har en pool full med alger så är det inte säkert att vattnet nu går att rädda med ett algmedel.

Vad ska jag ha för algmedel i min pool?

Det finns egentligen två olika sorts algmedel för pool på marknaden, vilket du ska välja beror på vilken desinfektion du använder. Använder du klortabletter så ska du välja algmedel special, som är ett skumfritt algmedel. Använder du däremot en klorfri desinfektion så är algmedel standard som är ett lätt skummande algmedel det du ska välja.

Hur får jag bort alger i poolen?

Första tecknet på att du börjar få en algblomning i din pool eller spa är att poolens väggar blir hala och vattnet får både en konstig lukt och missfärgning. Alger gynnas av värme och det är därför lättare att få problem med alger i en pool utomhus eller ett uppvärmt spa. Om du har fått alger i din pool så är det första du ska göra en vattenanalys och kontrollera vattnets pH-värde, för att eventuellt reglera detta. Du ska sedan chockklorera och även tillsätta flockningsmedel. Kom ihåg att ditt reningsverk ska vara igång och cirkulera vattnet. Skulle detta inte göra någon skillnad så kan du få tappa ur delar av vattnet för att fylla på nytt vatten i din pool.

Algmedel är flytande och ska blandas ut i en hink med vatten innan du tillsätter det i poolens vatten.