Hem » Spakemi » Rengöringsmedel

Rengöringsmedel

För att göra badet till ett rent nöje måste det regelbundet tvättas. Vi har all kemi du behöver för rengöring av din pool eller ditt spabad.

För att vattnet i din pool eller ditt spabad ska hålla sig fräscht och att värdena ska ligga på en jämn nivå, är det viktigt att kontinuerligt rengöra det. Att rengöra sin pool eller spabad kan göras på olika sätt. Dels är det bassängens väggar och botten som behöver rengöras med en grundrengöring, ett kalklösande rengöringsmedel. Detta tar effektivt bort intorkade fläckar från alger, mineraler och kalk. Randen som bildas från smuts och fett i nivå med vattenytan tar du enkelt bort med ett fettlösande- eller alkaliskt rengöringsmedel.

Det är också viktigt att reningsverkets filter rengörs, för att säkerställa en optimal vattenkvalitet. Organiska partiklar, hud, kalk, och annan smuts fångas upp av filtret och minskar effektiviteten och dess förmåga att kunna filtrera badvattnet. Detsamma gäller för rörsystemet hos ett spabad. Detta behöver rengöras regelbundet för att förhindra en bakterietillväxt i den beläggning som bildas i rören. Tänk på att alltid använda rengöringsmedel som är avsedda för pool eller spabad i din bassäng.