Spafilter - bra att veta

 

Ta reda på vilken typ av filter du har idag

Du kan se på ett filter vad det har för tillverkare och eventuellt modellnummer, annars bör Din leverantör kunna upplysa Dig vad Ditt spafilter heter. Skulle Du gå bet på detta så kan Du mäta och skriva in uppgifterna i vårt system som heter "Spafilter efter storlek och mått", där kommer du antagligen få några alternativ som ligger nära Ditt filter som Du idag använder.

Skulle detta inte heller fungera så gå in på "Hitta spafilter" där kan Du fylla i några uppgifter som vi behöver för att hjälpa Dig att få fram just det spafiltret Du behöver.

 

Rengöring av ditt spafilter.

Spafilter som inte är gjorde av microfiber kvalité kan rengöras gång efter annan, man kan räkna med att ett vanligt filter kan räcka i allt mellan 1-5 år. Allt beroende på hur man sköter sitt badvatten samt rengöringsmetoderna av filtret, se till att alltid ha en extra uppsättning filter som är rengjorda och står klara för att bytas då filtret/filtrena i spabadet börjar bli smutsiga. Detta för att det skall vara enkelt och smidigt att byta filter men även att det inte skall bli en stor "apparat" att byta sina filter.

Lägg dina spafilter i vätska* som är avsedd att rena filter, när de legat där något/några dygn så ta upp dem och skölj av dem noga låt de sedan stå tills de är dags att använda dem.Det gör inget om filtret torkar efter det att det är rengjort, skulle Ni låta det torka innan dess kan kroppsfett och andra flyktiga vätskor bli svåra att få bort från filtret.

* beroende på vilken kemileverantör Ni har så finns det olika medel att göra rent filter med, men en vägledning kan vara att Ni använder Er av det man rekommenderar till att rengöra "rörkonstruktionerna" i spabaden. Detta är en koncentrerad vätska som kan kallas te.x. Pipe Cleaner den finns även i utspätt skick som Filter Cleaner.

MICROFIBER FILTER(engångsfilter), är i nästan samtliga fall engångs filter och skall slängas efter det att det inte kan ta upp mer partiklar. Man skall inte "riva" en del av filtret och köra vidare för då kommer Ni antagligen få massa partiklar i vattnet som kan bli svåra att få bort.

Vissa företag rekommenderar "maskindiskmedel" men med andra biprodukter som finns  för att göra porslinet skinnande blankt försämras filtrets funktioner avsevärt. Se till att ha rena produkter som tar bort fett och andra partiklar på Ditt filter och uteslut sådana som lämnar kvar tillsatser som kan vara svåra att skölja bort.