Hitta rätt spalock

Vad är radie? Att mäta radien

Mer fakta om våra spalock

Livslängd på spalock? Hur länge ditt spalock håller beror på hur du sköter om det. Tänk på att rengöra det, smörj också in locket med jämna mellanrum och vänta med att stänga locket vid ev. klorering. Man kan aldrig garantera någon specifik livslängd då det beror på hur noggrann man är. Det är upp till dig och din skötsel av spalocket. Men vi kan garantera Dig att vi erbjuder dig ett högkvalitativt lock som kan hålla i 10 år och mer därtill.
 Kvalitetssäkring. Varje söm, varje tråd inspekteras tre gånger för att säkerställa långvarig kvalitet och kundnöjdhet. Locken uppfyller kraven för  ASTM standard F-1346 som krävs för manuellt hanterade lock. För mer information om kvalitetskontrollen: www.astm.org

Högklassig vinyl

Vinylen har marina egenskaper och är speciellt tillverkad för att klara av vårt tuffa och blöta utomhusklimat. Locken riskerar inte att spricka pg. köldskador dessutom tål de UV-strålning och är antibakteriellt behandlade för att minska risken för mögelskador. 

Väderbeständiga nylonblixtlås

Locken är utrustade med starka nylonblixtlås som inte rostar eller korroderar. De glider lätt och smidigt de gånger du vill ta ut isolerblocken, men som allt kräver de underhåll.

Högkvalitativ produkt

Locken är förstärkta med dubbla sömmar och fyra tjocka lager av vinyl för extra styrka där det behövs som mest. Detta för att tåla vårt klimat, väderomställningar och för att fungera tillsammans med locklyftare.

Stålförstärkt

Isolerblocken är förstärkta med galvaniserade U balkar. Detta förhindrar att locket sjunker ner och gör det riktigt starkt så att det tål tung belastning av snö.

Kompakt isolerkärna

För att minska energikostnaderna tillverkas locken med hög isoleringsförmåga.  Att locket sluttar underlättar avrinningen men skyddar också mot regnskador. Locket sluttar från 11 cm till 7 cm.

Extra tjock fuktspärr

Isolerblocken är vacumpackad med tjockt tät polyethyleneplast för att stänga ute fukt. Extra breda värmeförseglade sömmar gör att de håller längre.

Större kjol

Kjolen hjälper spabadet hålla värmen, stoppar vattenavdunstningen och skyddar spabadskanten. Kjolen hänger ner ca 12.5 cm.

Starka handtag

Extra vadderade handtag gör locket bekvämt att hålla i och lättare att lyfta. Handtagen är fastsydda med extra starka sömmar, risken att de lossnar är minimal.

Locklås

Locket låses fast med ett flertal locklås för att öka säkerheten och förhindra oönskade besök i spabadet. Dock rekommenderar vi alltid att man själv bör säkerställa att locket inte flyger av vid hårt väder.

Byggd för att hålla!

Med rätt skötsel och rengöring kan locken användas i många år. Självklart levereras varje lock med en enkel guide till hur du sköter om ditt lock på bäst sätt.

Radien på våra spalock

På våra standardlock har vi en bestämd radie på rundningen av hörnen. Vi har valt radier som är vanliga på spabad på den svenska marknaden. På bilderna ser ni hur man kan gå tillväga för att mäta radien på spalocket.