Hem » Spa och poolkemi » pH och vattenjustering

pH och vattenjustering

Pool- och spakemi för PH och vattenjustering. Kemi som justerar ph-värde, alkalinitet och kalk är nödvändigt att ha hemma för behålla en god vattenkvalitet.
Produkter
12 36 72

För att kemin ska fungera i din pool eller spabad och vattnet ska vara fint att bada i, krävs det att vattnet håller rätt pH-värde. Det idealiska pH-värdet för badvatten är mellan 7,2 och 7,6. Att du håller rätt pH-värde i din pool eller spa ligger till grunden för att resterande kemikalier ska kunna verka och hålla rätt värden. Högre pH-värde gör att vattnet irriterar huden och effekten hos desinfektionsmedlet minskar. Ett lägre pH-värde kan framkalla korrosionsskador på din pool- eller spautrustning samt vara aggressivt mot huden. Ett starkt växlande pH-värde tyder på en låg alkalinitetnivå. Då behöver du reglera vattnets alkalinitet.

Om vattnet är för hårt finns risk för kalkutfällningar samt att badvattnet kan bli grumligt och missfärgat. Kalk och metalljoner förekommer i vanliga fall löst i vattnet, men om vattnet är för hårt kan det leda till avlagringar på väggar och i filtret. En kalkstabilisator sänker vattnets hårdhet och förhindrar på så vis utfällning och avlagringar.