Hem » Spa och poolkemi » Algmedel & flockningsmedel

Algmedel & flockningsmedel

Algmedel gör precis det du tror, det håller badvattnet fritt från alger. Flockningsmedel gör att föroreningar och små partiklar i vattnet flockar sig, klumpar ihop sig, och således fastnar i filtret eller håven.
Produkter
12 36 72

Köp algmedel och flockningsmedel till pool

Visst är det en fröjd att kasta sig ner i poolen och ett både svalkande och kristallklart vatten, men det förutsätter en noggrann skötsel av poolen samt rengöring av dess vatten. Slarvar du med att exempelvis desinficera bassängens vatten och kontinuerligt tillsätta algmedel så har du snart en grön pool. Ett algmedel hjälper till att hålla din pool eller spabad fri från alger och ser till att vattnet håller sig rent och klart. Ett annat medel som kommer som en livräddare när det gäller att rengöra poolen är flockningsmedel. Flockningsmedel är första hjälpen för en grumlig pool och hjälper till att samla ihop smutsen, så att du inte längre behöver ha dimmigt vatten i poolen. I vårt breda sortiment av algmedel och flockningsmedel hittar du garanterat det du behöver för att kunna ha rent badvatten hela säsongen!

Varför ska jag ha algmedel i min pool?

Precis som du hör på namnet så förebygger ett algmedel uppkomsten av alger i vattnet, det innebär att algmedel förebygger att du får en algblomning i poolen. Alger är det som utgör grunden för bakterier, därför är det viktigt att bekämpa alger i såväl spa som pool. Har olyckan redan skett, att du har en pool full med alger så är det inte säkert att vattnet nu går att rädda med ett algmedel.

Vad ska jag ha för algmedel i min pool?

Det finns egentligen två olika sorts algmedel för pool på marknaden, vilket du ska välja beror på vilken desinfektion du använder. Använder du klortabletter så ska du välja algmedel special, som är ett skumfritt algmedel. Använder du däremot en klorfri desinfektion så är algmedel standard som är ett lätt skummande algmedel det du ska välja.

Hur får jag bort alger i poolen?

Första tecknet på att du börjar få en algblomning i din pool eller spa är att poolens väggar blir hala och vattnet får både en konstig lukt och missfärgning. Alger gynnas av värme och det är därför lättare att få problem med alger i en pool utomhus eller ett uppvärmt spa. Om du har fått alger i din pool så är det första du ska göra en vattenanalys och kontrollera vattnets pH-värde, för att eventuellt reglera detta. Du ska sedan chockklorera och även tillsätta flockningsmedel. Kom ihåg att ditt reningsverk ska vara igång och cirkulera vattnet. Skulle detta inte göra någon skillnad så kan du få tappa ur delar av vattnet för att fylla på nytt vatten i din pool.

Algmedel är flytande och ska blandas ut i en hink med vatten innan du tillsätter det i poolens vatten.

Hjälp, jag har en grumlig pool!

Har du fått dimmigt vatten i poolen så betyder det att vattnet är förorenat av riktigt små partiklar, som inte går att få bort med en håv eller annan pooldammsugare. Räddningen på detta problemet heter flockningsmedel! Flockningsmedel är ett medel som binder samman riktigt små partiklar, exempelvis hudavlagringar, kosmetika och solkräm, till en massa som sjunker ner på poolens botten. Denna massa kan sedan antingen poolens reningsverk filtrera bort eller så väljer du nu att ta fram en bottensug. Flockningsmedel rekommenderas främst tillsammans med ett sandfilter. Ska du använda flytande flockningsmedel tillsammans med en filterpatron eller pappersfilter så rekommenderar vi att du är försiktig. Den geléartade massan som bildas kan snabbt sätta igen filtret.

Flockningsmedel eller flockfix kan du köpa i flytande form som hälls direkt i vattnet eller flock sticks som du placerar i poolens bräddavlopp.

Kan man ha flockmedel i spa?

Blir vattnet inte riktigt klart, utan är lite dimmigt och grumligt så kan du ta i en lite mängd flockmedel i ditt spa. De små partiklarna kommer du att samla ihop sig till en större bitar som sedan filtret kan fånga upp. Slarva dock inte med att rengöra ditt filter efter att du har använt flockningsmedel i ditt spa, annars riskerar det att sättas igen.